top of page
Sök
  • Skribentens bildHelena Harrysson

När ska man lära sig att inte ha tallriken på huvudet?!?


Intressant fråga. 😊 Med många svar...

Sitter och pratar med en ung mamma om krav och förväntningar på små barn. När ska man kunna äta med kniv och gaffel? När ska man lära sig att tvätta håret själv? När ska man klara av att städa sitt rum?

Vi funderar en stund på oss själva när vi var små. Ingen av oss kan minnas när vi lärde oss detta. Var vi fem eller sju? Var det någon som undervisade oss i detta? Nej, vi minns inte.

Den unga mamman frågar: Har vi för höga förväntningar på små barn idag?

Jag låter frågan sjunka in. Först vill jag säga nej. För nog är det så att många barn skulle behöva lära sig vett och etikett idag. Men. Å andra sidan förväntar vi oss att de snabbt ska begripa den allvarsamma vuxenvärlden.

Och de är elever redan från år 1. Inte årskurs 1. De är elever och lär sig och de går i Förskola. Varenda liten tvååring kan säga Förskola som är ett hur svårt ord som helst.

Så nog har vi höga förväntningar på barn när det gäller väldigt mycket. Så kanske de behöver kompensera det med att inte vara så snabba på att inte ha tallriken på huvudet? Det är något att fundera över....😏

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Dansglädje!

Vem vill inte känna äkta glädje??? Det där pirret i kroppen. Leendet som kommer inifrån. Skrattet som vill bubbla. Kroppen som vill dansa. Fnittret. Känslan av att jag mår bra trots att allt inte är b

Comentários


bottom of page