top of page
  • Skribentens bildHelena Harrysson

NÀr ska man lÀra sig att inte ha tallriken pÄ huvudet?!?


Intressant frĂ„ga. 😊 Med mĂ„nga svar...

Sitter och pratar med en ung mamma om krav och förvÀntningar pÄ smÄ barn. NÀr ska man kunna Àta med kniv och gaffel? NÀr ska man lÀra sig att tvÀtta hÄret sjÀlv? NÀr ska man klara av att stÀda sitt rum?

Vi funderar en stund pÄ oss sjÀlva nÀr vi var smÄ. Ingen av oss kan minnas nÀr vi lÀrde oss detta. Var vi fem eller sju? Var det nÄgon som undervisade oss i detta? Nej, vi minns inte.

Den unga mamman frÄgar: Har vi för höga förvÀntningar pÄ smÄ barn idag?

Jag lĂ„ter frĂ„gan sjunka in. Först vill jag sĂ€ga nej. För nog Ă€r det sĂ„ att mĂ„nga barn skulle behöva lĂ€ra sig vett och etikett idag. Men. Å andra sidan förvĂ€ntar vi oss att de snabbt ska begripa den allvarsamma vuxenvĂ€rlden.

Och de Àr elever redan frÄn Är 1. Inte Ärskurs 1. De Àr elever och lÀr sig och de gÄr i Förskola. Varenda liten tvÄÄring kan sÀga Förskola som Àr ett hur svÄrt ord som helst.

SĂ„ nog har vi höga förvĂ€ntningar pĂ„ barn nĂ€r det gĂ€ller vĂ€ldigt mycket. SĂ„ kanske de behöver kompensera det med att inte vara sĂ„ snabba pĂ„ att inte ha tallriken pĂ„ huvudet? Det Ă€r nĂ„got att fundera över....😏

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

DansglÀdje!

Vem vill inte kÀnna Àkta glÀdje??? Det dÀr pirret i kroppen. Leendet som kommer inifrÄn. Skrattet som vill bubbla. Kroppen som vill dansa. Fnittret. KÀnslan av att jag mÄr bra trots att allt inte Àr b

bottom of page